Cari Entri Dulu

08 Mac 2010

ANDAI ITU TAKDIR KU..

Aku hilang kamu untuk kebahagian mu,ok.
Aku rela.

Lelaki dan perempuan,tak boleh jadi kawan baik. Fakta. Realiti.
Aku terima.

2 reaksi homosapien:

homosapiens sejati berkata... [Reply]

salam..mungkin ade sikit yang ingin sy perbetulkan.bukan lelaki ngan perempuan itu x boleh berkawan.boleh sbnrnya.berkawan la mcm biasa,niat untuk menuntut ilmu bersama2.ape yang x boleh ialah bila ape yang batas2 pergaulan dlm syariat kite langgar.bukan ape untuk menjaga hati sbnrnye.syaitan laknatullah ini akan slalu nak menyesatkan manusia nak suh teman die kt dlm neraka kelak.sbb tu mcm2 care die wayt.mmg pd mulenye niat kite berkawan dgn die juz hanya nak berkawan,tp smpai bile buleh bertahan.penah dengarkan pepatah 'dari mata turun ke hati'.rosak ati,berjangkit lah gak kat iman kite.syaitan ni dh hidup dr sblom nabi adam lahir lg,lagi lame idup dr kite.bpe byk ilmu die ade.takat nk lemahkan iman kite tu,die jentik skit je kite pon mule la down bukan main.hakikatnya berkwn,n then syaitan masuk 'jarum',"eleh.xkan berkwn je,rptla skit,apela sgt kalo duduk berdua2an kate kwn" tu la antara cth hasutan syaitan pd kite.xkan peernah die berputus asa nak sesatkan anak adam sbb itu sumpah die di dpn Allah.kesimpulannya jgela perhubungan dgn mereka2 yang berlainan jantina dr kite,bukan x seronok berkwn dgn mereka yang sama jantina ngan kite.mungkin kite blom rse.once bile dh rse,wah bru tau indahnya ukhuwah.("dan DIA lah (Allah) yang mempertautkan hati2 org2 yang beriman"(8:63)wallahu ta'ala a'lam..
sekian..dari A.K.U utk K.A.M.U

masturah idrus berkata... [Reply]

thanx for that!

Catat Ulasan

komen lah dengan ikhlas ya. Aku terima sahaja manis atau tajam.