Cari Entri Dulu

07 Jun 2011

TAK RINDU AKU KE?


Talking to the moon by Bruno Mars


Tengah melayan lagu ni. Duk berulang-ulang dari tadi. Sambil-sambil baca entry ni, korang bulih lah play lagu ni. Tak mengganggu pun sebab ini bukan entry berat. Thanks to Amirul (gay gay encik H) sebab post lagu ini kat fesbuk dulu. I just love it.

Tiba-tiba datang satu persoalan. Adakah diri ini, atau diri yang lain akan dirindui pabila jasad diri itu sudah tiada? Tiada itu mungkin bermaksud berpisah hidup atau mati. Mungkin.

Orang selalu kata, bila tiada baru nak hargai. Memang itu resam manusia, suka menyesal kemudian.

Nak bersapa kembali malu. Padahal selalu aja nampak update status di fesbuk, namun segan nak tegur. Ego ke aku ni?

Same goes to me. Bila aku update status di fesbuk, macam aku sorang ja yang online ketika itu.

Aku ambil positif lah. Mungkin mereka juga seperti aku, malu dan tiada modal untuk bercerita panjang lebar. Lain pula cerita dengan mereka yang belum dikenali, mudah sahaja bermadah bicara di twitter.

Tapi situasi itu akan berubah pabila kita tak akan mungkin update status di fesbuk, tak tweet dan tak update blog dah. Akan ada satu jangka masa, orang akan memperkatakan tentang kita, dan kemudian hilang sayup-sayup. Hidup harus diteruskan.

Oleh sebab malu hendak bertegur di tempat lain, aku ingin menyatakan lah di sini yang aku rindu kepada mereka yang pernah buat aku senyum dan pernah menyayangi dan masih menyayangi aku. Satu per satu wajah mereka singgah di kepala. I miss you all. Sincerely.



Hargailah mereka sementara masih ada.

3 reaksi homosapien:

Tanpa Nama berkata... [Reply]

so far away-avenged sevenfold

cikpepel berkata... [Reply]

nasib ada fesbuk..malu2 pun bleh tgk dari jauh..hehe

masturah idrus berkata... [Reply]

@cikpepel: tau takpe.. hik hik

Catat Ulasan

komen lah dengan ikhlas ya. Aku terima sahaja manis atau tajam.